Haberler
17 Mart, 2023

Satın alma kiralama karşılaştırması


Finansal kaynaklarınızı işinize ayırın

Şirket aracınızı Carexpo’ dan kiraladığınızda, sermayenizi şirket aracı satın almak için harcamaz, yatırım yapmak, işinizi büyütmek için kullanabilirsiniz.

Kiralayın, tasarruf edin

Şirket aracı masrafları, satın almakla bitmez. Carexpo’ dan kiralayınca trafik sigortası, kasko, motorlu taşıtlar vergisi, periyodik bakım ve hasar gibi giderlerle ilgilenmek zorunda kalmazsınız. Böylece sadece maliyet açısından değil zaman açısından da tasarruf edersiniz.

Operasyonel risklerden kurtulun

Şirket kaynaklarını harcayarak şirket aracı satın aldığınızda, aracın başına gelebilecek tüm riskleri de satın almış olursunuz. Oysa Carexpo’ dan kiralama yaptığınızda, kaza ve hasar nedeniyle oluşacak maddi kayıpların uykunuzu kaçırmasından da kurtulmuş olursunuz

Araç ikinci el değerini dert etmeyin

Şirket aracını satın almayıp kiralayan firmalar, araçlarının ikinci el değerini dert etmez. Kontratınız bittiğinde, satın alma yapan firmalar, araçlarını değiştirmek için, mevcut araçlarını satmakla uğraşırken, siz çoktan şirket ihtiyaçları açısından en optimum araç seçenekleri arasından yeni siparişinizi vermiş olursunuz.

Kiralamanın vergisel avantajlarından yararlanın

Aylık kira tutarı 17.000 TL’ ye kadar olan araçlarda bakım, onarım, lastik, mtv giderleri %100 oranında giderleştirilirken, aynı aracı satın aldığınızda bakım, onarım, lastik giderleri %70 oranında giderleştirilir, mtv ise giderleştirilemez. Sıfır ve ikinci el binek araç satın alımlarında limitlere göre farklı amortisman uygulamaları olur.

Kiralamanın bilançoya olumlu etkisi

Şirket aracınızı satın aldığınızda; araç kredi ile satın alındı ise bu durum firma borçluluk oranını artırır, özkaynak ile satın alındığında ise likiditeyi olumsuz etkiler. Oysa aynı aracı kiraladığınızda, nakit akış öngörülebilir olduğu gibi, kontrat süresince ödemeniz gereken kira tutarı bilançonuzda borç olarak gözükmez, şirketinizin ihtiyaç halinde kredi kullanımında da riskiniz daha düşük görünür.

Kiralama konfordur, kesintisiz mobilite sağlar

Kiralama paketinizdeki; ikame araç, vale, kış lastiği gibi ek hizmetler sayesinde zaman ve işgücü kaybı yaşamaz, işinize, kesintiye uğramadan devam eder, mutlu ve verimli çalışırsınız.