Uzun Dönem
02 Mart, 2023

Uzun Dönem Araç Kiralama


Özellikle kurumsal firmaların, şirket işlerini yürütmek ve iş takibi yapmak için tercih ettikleri uzun dönem ve  operasyonel kiralama, şirketin ihtiyacı olan araç tahsisini yüklü meblağlar ödemeden, bakım, onarım ve mevzuatları ile ilgilenmek zorunda kalmadan karşılaması açısından sağladığı avantajlarla en çok talep gören araç kiralama hizmetleri arasında yer almaktadır.

12 ile 48 ay aralığında aktif tutulan bu hizmet sürecinde, aracın karşılaşacağı her türlü sorun, arıza yada kaza durumunda bütün yükümlülüğü acentalar üstlendiği gibi mağduriyetleri karşılamak adına da yedek araç temini yapmaktadır.

Ekonomik, orta sınıf ve lüks araç gruplarından oluşan bu hizmette, fiyat belirlemesi de bu doğrultuda yapılmaktadır.  Sayısız marka ve modeldeki araçlar, yeni nesil olup, her beklentiye hitap edecek donanımlara sahiptir.

Uzun dönem araç kiralama yapacak bireyler yada kurumlar acente ile karşılıklı anlaşma ile imzaladıkları mukavele ile hizmetten yararlanmaya başlamakta, sözleşmede geçen kaideler doğrultusunda aracı kullanmaya başlamaktadır.

Km sınırı bu bağlamda dikkat edilmesi gereken en önemli detaydır.  Bunun yanı sıra kasko ve trafik sigortasına sahip araçların bu teminatından faydalanabilmek için sözleşmede yer alan diğer kurallardan alkollü araç kullanılmasından doğacak sorunlar, sözleşmede yer almayan 2. şoförün karıştığı kaza yada sorunlar, aracın zorlu arazi şartlarında kullanılması, hız sınırının aşılmasına bağlı gerçekleşecek kazalardan dolayı bu teminatların devre dışında kaldığı bilinmeli ve aracı bu kaideler dairesinde kullanmaya gayret edilmelidir. Uzun dönem araç kiralama yanı sıra , araçların standart maliyetlerine katlanmak istemeyenler için kısa dönem araç kiralama hizmeti de sunulmaktadır.

Araç Kiralarken aranan şartlarda öncelik, kiralanacak aracın sınıfına uygun yaş ve sürüş deneyimidir. Ekonomik ve orta sınıf araçlar için 21-25 yaş sınırı ile en az 3 yıllık sürücü deneyimi aranırken, lüks ve VIP araçlar için 28 yaş ve üzeri en az 5 yıllık sürücü tecrübesi şartı aranmaktadır. Kimlik kartı, ehliyet, ikametgah belgesi ile banka kartına ihtiyaç duyulan kiralama işlemlerinde kurumsal şirketler için durum farklı ilerlemektedir. Uzun dönem araç kiralama noktasında İstanbul araç kiralama maliyetleri ile ön plana çıkmaktadır.

Şirkete ait vergi levhası, imza sirküsü, ticari sicil gazetesi gibi resmi evraklar uzun dönem araç kiralama için aranan şartlar arasındadı.